Bezlepkové vafle

Vafle jsou univerzální a hlavně jednoduchý pokrm, který si můžete připravit nasladko, ale i naslano. Využít je můžete jako rychlou snídani nebo delikátní dezert. Dle našeho receptu si připravte klasické sladké a hlavně bezlepkové vafle.

Náš tip: Nevlastníte vaflovač? Nezoufejte, pokud vaflovač běžně nevyužijete a chcete si vafle dopřát pouze jednou za čas, můžete si pořídit silikonovou formu, která je skladná a za pár korun.

 

Co budete potřebovat:

Na dohotovení:

  • bílý jogurt/tvaroh/šlehačka
  • čerstvé ovoce

Postup:

  1. V míse smícháme mouku spolu s kypřicím práškem a oběma druhy cukru. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme do tuha a žloutky smícháme s jogurtem a olejem a také vyšleháme. Pomalu, za stálého šlehání, přiléváme mléko.

 

  1. Nakonec vmícháme i sypkou směs a přidáme špetku soli. Do kompaktního těsta opatrně přimícháme sníh. Hotové těsto ihned vlijeme do připravených formiček (případně přímo do vaflovače) a vložíme do vyhřáté trouby.

 

  1. Pečeme při 180 °C do zezlátnutí, asi 15 minut. Necháme zchladnout, vyklopíme a podáváme například s jogurtem, rozvarem z malin a čerstvými malinami. Před podáváním můžeme pocukrovat.

 

Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte třeba i slané vafle s krémovým sýrem, vejci, avokádem a rajčátky.

Rádi byste ušetřili čas? Zkuste již hotové vafle. I ty koupíte u nás na e-shopu. Samozřejmě 100 % bezlepek.

Popup
Labeta akce

Nezmeškejte super slevu 15 % na všechny produkty značky Celi Hope 😊. Slevu pro Vás držíme až do neděle 15. září!