La Teta: Bezlepkový jablečný koláč

Jablečné koláče jsou stálicí podzimu i zimy – voní domovem, jsou vláčné a krásně šťavnaté. Tento bezlepkový jablečný koláč od La Tety vznikl jako jednoduchý způsob, jak spotřebovat větší množství jablek, a přitom si pochutnat na dezertu, který není suchý ani druhý den. Jablka dodají těstu svěžest a přirozenou sladkost, kakao jemný čokoládový nádech a jednoduchá čokoládovo-meruňková poleva koláč krásně sjednotí. Připravuje se z běžně dostupných surovin, zvládne ho opravdu každý a díky bezlepkové mouce Schär Mix Bread je vhodný i pro celiaky.

Ingredience (forma/pekáček 25 × 25 cm)

Těsto

Poleva

Postup

  1. Vejce vyšlehejte se sladidlem do husté světlé pěny.

  2. Zašlehejte olej.

  3. Přidejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte.

  4. Vmíchejte strouhaná jablka a spojte v husté, ale šťavnaté těsto.

  5. Těsto rozetřete na vymazaný a rýžovou moukou vysypaný plech (25 × 25 cm).

  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud není koláč pružný na dotek (cca 25–35 minut podle trouby).

  7. Nechte koláč zcela vychladnout.

  8. Povrch potřete meruňkovou marmeládou.

  9. Zahřejte smetanu, odstavte z ohně a přidejte nasekanou čokoládu.

  10. Nechte rozpustit a promíchejte do hladké polevy.

  11. Polevu rozetřete na marmeládou potřený koláč.

  12. Posypte kokosem nebo nasekanými ořechy.

  13. Nechte ztuhnout a podávejte.

Bezlepkový jablečný koláč

 

Pochutnali jste si? Nebo se teprve chystáte péct? Na našem webu najdete také spoustu dalších dortů na bezlepkové zákusky a dorty. A pokud nejste na sladké, možná vás zaujme spíše oblíbený recept na bezlepkovou pizzu.

Popup
Sleva až 15 % na značku Labeta

Vánoční pečení je za rohem! 🎄 Užijte si slevu až 15 % na celou značku Labeta - pouze tento týden! 🧡