Buchta s tvarohem bezlepková

buchta_11

Tuto jednoduchou buchtu zvládnou všechny hospodyňky. Stačí pouze vyšlehat suroviny na samotný kakaový korpus a přidat lahodný tvaroh smíchaný jen s vejcem a trochou cukru.  

Tvaroh zaručí, že buchta bude hezky vláčná a bezlepková mouka Jizerka vykouzlí hedvábnou strukturu bábovky, na které si určitě pochutnáte.

Servírovat ji můžete dozdobenou ovocem, oříšky nebo třeba porcí šlehačky a udělat tak z jednoduchého receptu parádní pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.

 

Co budete potřebovat:

buchta_s_tvarohem_bezlepkova_01

Na korpus:

Na náplň:

.
.
.

Postup:

1) Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme Jizerkou pekáček, ve kterém budeme buchtu péct. Ideální rozměr pekáčku bude 30 x 25 cm, využít ale můžete i větší plech, jen bude buchta o něco nižší.

2) Připravíme si náplň z tvarohu, vejce a cukru. Směs vyšleháme do hladka a dáme stranou.

buchta_s_tvarohem_bezlepkova_06

3) Ušleháme si celá vejce s cukrem do pěny a postupně přisypáváme a přiléváme ostatní suroviny na korpus. Promícháme tak, aby nám vniklo hladké těsto. Myslete na to, že jakmile přidáte do tekutiny kypřící prášek, začne ihned pracovat. S těstem tedy neotálejte a co nejdříve ho vylijte na plech.

Buchta_02

buchta_03

buchta_04

buchta_05

4) Do těsta po lžičkách přidáváme vyšlehaný tvaroh. Pomocí špejle můžeme tvaroh lépe rozprostřít, případně vytvořit efektní obrazce.

buchta_s_tvarohem_bezlepkova_07

buchta_08

5) Pečeme při 180 stupních 20-30 minut dle výšky buchty. Zda je hotová můžeme zkontrolovat pomocí špejle.

Hotovou buchtu si můžete vychutnat se šálkem dobré kávy nebo heřmánkového čaje. Na našem webu jsme pro vás připravili také spoustu dalších slaných i sladkých receptů na bezlepkové zákusky a dorty, které jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i pro lidi s alergií na lepek.

Popup
BLACK FRIDAY 10 %

Black Friday je tady! Sleva až 10 % na veškerý sortiment! 🧡 Akce platí jen omezenou dobu!