
Tuto jednoduchou buchtu zvládnou všechny hospodyňky. Stačí pouze vyšlehat suroviny na samotný kakaový korpus a přidat lahodný tvaroh smíchaný jen s vejcem a trochou cukru.
Tvaroh zaručí, že buchta bude hezky vláčná a bezlepková mouka Jizerka vykouzlí hedvábnou strukturu bábovky, na které si určitě pochutnáte.
Servírovat ji můžete dozdobenou ovocem, oříšky nebo třeba porcí šlehačky a udělat tak z jednoduchého receptu parádní pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.
Co budete potřebovat:

Na korpus:
- 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva
- kakao dle chuti
Na náplň:
- 1 tučný tvaroh
- 3 lžičky cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
Postup:
1) Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme Jizerkou pekáček, ve kterém budeme buchtu péct. Ideální rozměr pekáčku bude 30 x 25 cm, využít ale můžete i větší plech, jen bude buchta o něco nižší.
2) Připravíme si náplň z tvarohu, vejce a cukru. Směs vyšleháme do hladka a dáme stranou.

3) Ušleháme si celá vejce s cukrem do pěny a postupně přisypáváme a přiléváme ostatní suroviny na korpus. Promícháme tak, aby nám vniklo hladké těsto. Myslete na to, že jakmile přidáte do tekutiny kypřící prášek, začne ihned pracovat. S těstem tedy neotálejte a co nejdříve ho vylijte na plech.




4) Do těsta po lžičkách přidáváme vyšlehaný tvaroh. Pomocí špejle můžeme tvaroh lépe rozprostřít, případně vytvořit efektní obrazce.


5) Pečeme při 180 stupních 20-30 minut dle výšky buchty. Zda je hotová můžeme zkontrolovat pomocí špejle.
Hotovou buchtu si můžete vychutnat se šálkem dobré kávy nebo heřmánkového čaje. Na našem webu jsme pro vás připravili také spoustu dalších slaných i sladkých receptů na bezlepkové zákusky a dorty, které jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i pro lidi s alergií na lepek.
