Váš nakupní košík
Váš nákupní košík je prázdný!

- Kód výrobku: NO140040
- Hmotnost: 500g
- Dostupnost: Na skladě
Chléb s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Základní příprava:
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch
neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám
bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení:
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1425 kJ/337 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 68 g |
z toho cukry: | 3,8 g |
Vláknina: | 10,5 g |
Bílkoviny: | 7,2 g |
Sůl: | 0,8 g |
Pro tento výrobek nebyly nalezeny žádné recenze.
Při zadělávání těsta je možné chléb vylepšit přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně a podobně). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně.Základní příprava:500g směs440 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdro..
Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.Základní příprava:500g směs475 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domác..
Skvělá bezlepková směs na chléb s chia semínky. Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčn..
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)