compare_arrows0
32
Bezlepková směs na chléb rustikální
Bezlepková směs na chléb rustikální
  • favorite_border
  • compare_arrows

Bezlepková směs na chléb rustikální


star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
0 recenzí
57,00 Kč
chat
  • Hmotnost: 500g
  • Dostupnost: 32
  • account_balance_wallet1.43 bonusové body za nákup
remove_circle_outlineadd_circle_outline

Při zadělávání těsta je možné chléb vylepšit přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně a podobně). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně.


Základní příprava:

  • 500g směs
  • 440 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí


Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.


Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.


Složení:

Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo (guarová mouka), maltodextrin, jablkový prášek, koření.


Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:
 1445 kJ/343 kcal
Tuky:
 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
 0,4 g
Sacharidy:
 71 g
z toho cukry:
 3,7 g
Vláknina:
 8,2 g 
Bílkoviny:
 6,6 g    
Sůl:
 0,8 g

Pro tento výrobek nebyly nalezeny žádné recenze.

Podobné výrobky

more_vertBezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou
55,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninouclose

Chléb s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazní..

more_vertBezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou
57,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninouclose

Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.Základní příprava:500g směs475 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domác..

more_vertBezlepková směs na chléb s chia semínky
55,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb s chia semínkyclose

Skvělá bezlepková směs na chléb s chia semínky. Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčn..