Kombinace zdravé mrkve a klasického dortu v moderní formě - bez lepku, mléka. Tento dort od La Tety je vhodný pro celiaky i lidi s intolerancí na laktózu a rozveselí každou narozeninovou oslavu!

Ingredience na formu o průměru 18 cm:
Korpus na dort:
- 4 vajíčka
- 60g mandlové mouky
- 60g pohankové mouky
- 140g mouky Schaer mix B
- 170g mletého kokosového cukru
- půl lžičky mleté vanilky
- lžíčka perníkového koření
- 100g kokosového jogurtu
- 160ml rostlinného oleje
- kypřící prášek bez lepku
- lžíčka jedlé sody
- 3 strouhané mrkve
- hrst sekaných vlašských ořechů
Promíchejte v míse všechny sypké suroviny.
Ve druhé míse vyšlehejte vajíčka s olejem a cukrem, přidejte jogurt, prošlehejte a zamíchetje do toho sypkou část. Nakonec vmíchejte mrkev a ořechy.
Těsto které je poměrně řídké, vlijte do olejem vymazané a polohrubou rýžovou moukou vysypané formy.
Pečeme na 180 stupňů asi 50 minut – zkoušíme špejlí.
Na náplň a polevu:
- 100g kešu ořechů
- 150g kokosového nebo mandlového jogurtu
- javorový sirup
- 50ml vody
- 5 lžíc kokosového oleje
- 2 x tuk cocovit
Kešu ořechy rozmixujeme s kokosovým jogurtem, vodou, olejem a javorovým sirupem do hladkého krému (javorový sirup dle chuti).
Vzniklý krém zašleháme do tuku Cocovit a dosladíme jak potřebujete)
Zcela vychladlý korpus (opravdu úplně studený, nebo se vám krém rozpustí), prořízněte, polovinu krému naneste dovnitř a zbytkem potáhněte celý dort.
Pečete rádi? Vyzkoušejte také naše další recepty na bezlepkové dorty. Bezlepkové ingredience najdete na našem eshopu CeliakShop.cz 🎂
