La Teta: Bezlepkové trubičky

La Teta vás zve na malý kulinářský objev: bezlepkové trubičky, které vám připomenou klasické křupavé rolky z dětství, jen bez pšenice. Lehké těsto, které se krásně tvaruje, a lahodná náplň — to vše spojené s jemnou vůní másla a vůní domácí pekárny. Pokud toužíte po sladké dobrotě, kterou si můžete dopřát bez obav, že by obsahovala lepek, tento recept je přesně pro vás: jednoduchý, přístupný i chutný.

 

Bezlepkové trubičky

Ingredience:

Postup:

  1. Ze všeho uplácejte kompaktní těsto. Dejte přes noc do lednice.
  2. Druhý den rozválejte, rozkrájejte na čtverečky a natočte na trubičky.
  3. Pečte na 180 stupňů.
  4. Stahujte z trubiček ještě teplé.

Krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce sladidla dle vašich preferencí
  • 380ml mléka
  • 200ml 40% smetany ke šlehání Kunín
  • 50g másla

Postup:

  1. 50ml mléka si odlijte do hrnečku a rozmíchejte v něm pudinkový prášek a sladidlo. 
  2. Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání pomalu přilévejte pudinkovou směs a svařte hustý pudink. Ještě do horkého vmíchejte máslo. Ze začátku to bude vypadat všelijak, ale krásně se to spojí. 
  3. Přetáhněte potravinovou folií a nechte úplně vychladnout. 
    Šlehačku vyšlehejte do pevna a z lehka vmíchejte studený pudink. Můžete přihodit a zašlehat strouhané ořechy.
  4. Konce trubiček namáčejte v čokoládě, po zatuhnutí naplňte krémem.
Popup
Sleva až 20 % na značku Labetu

Podzim se pomalu blíží 🍂 Užijte si slevu až 20 % na produkty značky Labeta! Směsi na pečení výhodněji 🧡