La Teta: Bezlepkový a veganský višňový dort

Znáte nějakého oslavence, který má celiakii a chtěli byste mu udělat radost? Vyzkoušejte tento bezlepkový slavností dort od La Tety, který potěší každého milovníka nadýchaných korpusů, šlehačky a ovoce. Navíc je také bez mléka a vajíček, takže je vhodný i pro vegany a lidi s intolerancí na laktózu. A teď už nezbývá, než se do něj pustit!

Veganský bezlepkový višnový dort

Suroviny na formu o průměru 18cm:

Korpus:

Postup:

V míse důkladně promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte tekuté, jogurt a ideálně mixérem vymíchejte do hladkého těsta. Jako poslední zamíchejte do těsta rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Těsto vlijte do dortové formy, vymazané olejem a vysypané polohrubou rýžovou moukou.

Pečte cca 50 minut na 180 stupňů. Korpus bude hotový, až když do středu zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou.

Odstraňte ráfek a nechte zcela vychladnout.

Poté dort rozřízněte na půlku a vrchní část zarovnejte zcela do rovna.

Spodní část důkladně promažte višňovou zavařeninou.

Na krém ušlehejte kokosovou šlehačku. Už je slazená, takže není třeba doslazovat, ale pro jistotu ochutnejte, zda vám to bude vyhovovat. Šlehejte několik minut a použijte ztužovač. Polovinu naneste na višněmi promazaný korpus a dejte vychladit alespoň na 2 hodiny. Zbylou šlehačku dejte také do lednice. Teprve poté na šlehačku dejte druhou půlku korpusu a zlehka přimáčkněte.

Pomažte vrch dortu, posypejte strouhanou čokoládou a dozdobte zbytkem šlehačky.

Pečete rádi? Podívejte se také na naše další recepty na bezlepkové dorty nebo vyzkoušejte recepty na slané pečivo 🍞

Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové těstoviny

Italská klasika bez lepku! 🍝 Všechny těstoviny nyní se slevou až 15 %! Prozkoumejte akci zde 🧡