Jáhelná musaka

Suroviny:

  • 500g mletého masa (nejlépe směs vepřového a hovězího) 
  • větší cuketa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lilek
  • koření, olej, sůl



Postup:

  1. Lilek rozkrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit, pak opečeme na oleji.
  2. Uvaříme jáhly a pohanku, maso dobře opečeme na cibulce, okořeníme a vmícháme utřený česnek.
  3. Opečeme osolené plátky cukety, případně i lilek a do vymazaného a vysypaného pekáče ( kukuřičná či pohanková krupice) vložíme vrstvu jáhel, na ni maso smíchané s pohankou, pak opečenou cuketu, zase jáhly a nahoru dáme opečený lilek.
  4. Můžeme-li sýr, tak posypeme sýrem a zapečeme v troubě na zhruba 20 minut.