La Teta: Bezlepkové housky

Food bloggerka La Teta přináší recept na housky, které ukazují, že i bezlepkové pečení může být jednoduché a hravé. Těsto se připravuje večer, přes noc odpočívá a druhý den se z něj dají vykrojit nejrůznější tvary – od klasických koleček po hravé variace s vykrojeným středem. Výsledek? Lehce křupavé, voňavé housky, které si nejlépe vychutnáte ještě teplé, jen tak nebo s oblíbenou pomazánkou.

bezlepkové housky

Ingredience na čtyři housky:

Postup:

lze použít i čerstvé droždí, ale pak už nedávám kypřící prášek. Ale se sušeného mi přijdou lepší.

Vše kromě oleje smícháme v míse mixérem s hnětacím hákem, a nechám cca 45 minut odpočívat. Potom mixérem zapracuji olej, rozdělíme těsto na čtyři stejné bochánky, které pokud hodně lepí, trochu propracujeme na pomoučené pracovní ploše. Z každého bochánku vyválíme pramen, který spleteme do housky. (na internetu určitě najdete video – hledejte, housky z jednoho pramene) a necháme cca 15 minut na plechu lehce nakynout. Potřeme vodou a sypeme mákem.

Pečeme v parní troubě zhruba 20 minut na 240 stupňů a poté stáhneme na 180 a dopékáme do požadované barvy.

Pokud nemáte parní troubu, je možné na dno trouby nalít hned ze začátku hrníček vody, případně použít plech.

 Ať už pečete pro sebe, nebo pro někoho, kdo se vyhýbá lepku, tyto housky jsou skvělým důkazem, že i gluten free pečení může být nadýchané, chutné a plné vůně. Díky správné kombinaci bezlepkových mouk a vlákniny, jako je psyllium, získáte pečivo, které si nezadá s klasickými houskami. Podávejte je čerstvé, jemně prohřáté nebo opečené – budou ozdobou každé snídaně i svačiny.

Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové těstoviny

Italská klasika bez lepku! 🍝 Všechny těstoviny nyní se slevou až 15 %! Prozkoumejte akci zde 🧡