Bezlepková sekaná

Hledáte tip na nedělní oběd? Co takhle klasickou sekanou. Připravte si jí v bezlepkové verzi. Sekanou teoreticky nemusíte zahušťovat ničím. Pokud ale chcete dosáhnout lepší konzistence a chcete, aby sekaná hezky držela pohromadě, zkuste zahuštění pomocí kukuřičné strouhanky. Případně zaexperimentujte s bezlepkovými/luštěninovými moukami z naší nabídky. Ten správný šmrnc dodá sekané hlavně správné dochucení. S kořením můžete experimentovat.  Vyzkoušejte ji podle našeho receptu a určitě si pochutnáte.  

Co budete potřebovat:   

  • rostlinný olej na smažení 
  • 2 cibule 
  • 700 g mletého vepřového a hovězího v poměru cca 1:1 
  • 50-70 g kukuřičné strouhanky 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžíce majoránky 
  • 2 vejce 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžíce dijonské hořčice 
  • hrst listové petržele  

Postup: 

1. Cibuli si nakrájíme najemno. Na pánvi si rozehřejeme olej a cibuli na něm lehce orestujeme, aby získala lepší chuť a nebyla tolik štiplavá. Odložíme stranou, aby zcela vychladla. Do mísy vložíme mleté maso, strouhanku, orestovanou cibuli, nastrouhaný česnek, majoránku, vejce, sůl, hořčici a pokrájenou petržel. Ze všech ingrediencí utvoříme kompaktní masovou směs a vytvarujeme v pekáčku do tvaru sekané. 

2. Sekanou v pekáčku mírně podlijeme vodou a vložíme péct do vyhřáté trouby při 180 °C cca 50-60 minut dozlatova. V druhé polovině pečení sekanou poléváme vzniklým výpekem. Hotovou sekanou můžeme podávat s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo třeba s čerstvým chlebem. 

Sekanou můžete zahustit i například i ovesnými vločkami nebo některou z bezlepkových nebo luštěninových mouk

Popup
vyhodna_baleni

Objevte naše nová výhodná balení vašich nejoblíbenějších produktů po více kusech! Chytrý nákup, lepší cena 🧡