Suroviny:
- 200 g cukru
- 400 g rýžové mouky
- 150 ml mléka
- 1 vanilk. cukr
- 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva
- 150 ml oleje
- 1 lžíce rumu
- 3 vejce
- 1 lžíce kakaa
- sůl
- na ozdobu čokoládová poleva
- tuk
- pohanková krupice
Postup:
- Smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V míse ušleháme cukr s vejci do pěny, přišleháme postupně olej. Vsypeme mouku s práškem a přilejeme mléko s rumem.
- Ušleháme do hladka.
- Dvě třetiny těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané pohankovou krupicí.
- Do zbytku těsta rozmícháme kakao, přilejeme do formy a protáhneme vařečkou nebo stěrkou.
- Pečeme v troubě předehřáté na 175 ºC asi 45 až 50 minut.
- Můžeme jí polít čokoládovou polevou.