Food bloggerka La Teta má slabost pro jednoduché bezlepkové recepty – a máslové sušenky jsou přesně ten případ. Stačí pár základních surovin, chvilka práce a v troubě se vám rozvoní sladká klasika, která potěší děti i dospělé. Můžete je nechat obyčejné, nebo si pohrát s tvary a vykrajovátky podle nálady. Výsledek je křehký, voňavý a nebezpečně snadno mizí z talíře.
Ingredience:
- 100g povoleného másla
- 180g mouky Schar mix Bread
- 60g sypkého sladidla
- 1 žloutek
- pár kapek vanilkového esence
Postup:
- Všechny ingredience spojte v hladké těsto.
- Odděluje části po 17g, ze kterých tvořte kuličky a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Každou kuličku opatrně zploštěte paličkou na maso.
- Pečte na 190 stupňů, dokud kraje sušenek nebudou chytat narůžovělou barvu.
- Nechte na plechu zcela vychladnout a pak teprve můžete se sušenkami manipulovat.