Bezlepkové těstoviny

Tyto domácí bezlepkové tagliatelle jsou skvělým příkladem, že i bez klasické pšeničné mouky lze vytvořit lahodné těstoviny s dokonalou texturou. Speciální bezlepková směs na přípravu těstovin a domácích noků vykouzlí perfektní a chutný pokrm. Proměňte váš stůl v pravou italskou hostinu!  

Co budete potřebovat:   

Na dohotovení:  

  • 5 lžic olivového oleje 
  • 400 g krájených rajčat 
  • 2 stroužky česneku 
  • 150 ml vývaru 
  • parmazán 
  • 50 g másla

Postup: 

1. Do mísy si prosejeme bezlepkovou směs na přípravu domácích těstovin. Ke směsi přilijeme vodu a přidáme vejce a sůl. Těsto důkladně zpracujeme dohladka a necháme chvíli odležet. Poté si vysypeme pracovní plochu částí směsi a těsto vyválíme na co nejtenčí plát, cca 1 milimetr. Pokud budete těsto válet ručně, a ne pomocí stroje, bude to trochu pracnější a je potřeba těstu věnovat trochu času, abychom ho vyváleli na požadovanou tloušťku. Pro usnadnění si těsto můžeme rozdělit na dva díly.

2. Vyválené těsto poté nožem, kráječem či válečkem na pizzu nakrájíme na tenké proužky. Ty odkládáme na pečicí papír tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Občas promícháme. Scedíme a můžeme vložit do připravené omáčky.

3. Na omáčku si nalijeme olej do pánve a o restujeme plátky oloupaného česneku. Přilijeme krájená rajčata a vývar a pár minut povaříme a mírně zredukujeme. Osolíme, opepříme, případně dochutíme bylinkami. Omáčku stáhneme z plamene, přidáme máslo a parmazán a vymícháme dohladka. Do omáčky přidáme čerstvě uvařené těstoviny i s trochou vody z těstovin, promícháme a můžeme podávat s hoblinkami parmazánu a bylinkou. 

Při přípravě těstovin se nemusíte držet zkrátka. Vyzkoušejte různé tvary. Třeba fleky na zapečené těstoviny, pláty na přípravu lasagní nebo lahodné plněné ravioly. Radost z domácího mistrovského díla bude určitě zaručena. 

Popup
sonnentor

Oblíbené čaje a koření levněji! Sleva až 10 % na celou značku Sonnentor! 🧡