La Teta: Bezlepkové ořechové rohlíčky

Na vánoce nesmí v žádné domácnosti chybět vánoční cukroví - a to ani u celiaků! Proto vám přinášíme recept na slepované ořechové rohlíčky od food bloggerky La Tety. Jsou křehké, jemně nasládlé a plné ořechové chuti, která se ještě zvýrazní díky náplni mezi dvěma spojenými kousky. Rohlíčky se tak promění v malou slavnostní dobrotu, která se hodí nejen na sváteční stůl, ale i k obyčejné odpolední kávě.

Ingredience:

  • 350g mouky Nutrifree Frolla
  • 210g mletého kokosového cukru
  • 140g nastrouhaných vlašáků
  • 280g másla
  • 1 žloutek

Postup:

  • Všechny suroviny propracujte do hladkého těsta a dejte přes noc do lednice.
  • Vtlačujte do vymazaných formiček a pečte na 180 stupňů.
  • Z formiček vyklepávejte STUDENÉ!

Příprava krému

Ingredience:

  • 250g másla
  • sladidlo dle chuti a preferencí
  • 70g rozpuštěné vychladlé čokoláda
  • 50g mletých vlašáků

Postup:

  • Vyšlehejte máslo se sladidlem a čokoládou do hladkého krému, zašlehejte vlašáky, můžete přidat i kapku rumu.
  • Přes cukrářský sáček stříkejte krém na rohlíčky, slepte k sobě a konce máčejte konce v čokoládě.
Popup
Sleva až 15 % na značky Sam Mills a Civita

Sleva až 15 % na značky Sam Mills a Civita – Bezlepkové těstoviny výhodně pouze tento týden! 🧡