Na vánoce nesmí v žádné domácnosti chybět vánoční cukroví - a to ani u celiaků! Proto vám přinášíme recept na slepované ořechové rohlíčky od food bloggerky La Tety. Jsou křehké, jemně nasládlé a plné ořechové chuti, která se ještě zvýrazní díky náplni mezi dvěma spojenými kousky. Rohlíčky se tak promění v malou slavnostní dobrotu, která se hodí nejen na sváteční stůl, ale i k obyčejné odpolední kávě.
Ingredience:
- 350g mouky Nutrifree Frolla
- 210g mletého kokosového cukru
- 140g nastrouhaných vlašáků
- 280g másla
- 1 žloutek
Postup:
- Všechny suroviny propracujte do hladkého těsta a dejte přes noc do lednice.
- Vtlačujte do vymazaných formiček a pečte na 180 stupňů.
- Z formiček vyklepávejte STUDENÉ!
Příprava krému
Ingredience:
- 250g másla
- sladidlo dle chuti a preferencí
- 70g rozpuštěné vychladlé čokoláda
- 50g mletých vlašáků
Postup:
- Vyšlehejte máslo se sladidlem a čokoládou do hladkého krému, zašlehejte vlašáky, můžete přidat i kapku rumu.
- Přes cukrářský sáček stříkejte krém na rohlíčky, slepte k sobě a konce máčejte konce v čokoládě.