Pokud máte rádi domácí pečivo, zkuste tento skvělý a jednoduchý chléb z Jizerky. Je bez kynutí a upečený ho budete mít opravdu během chviličky. Ideální, když nestíháte, ale chcete si pochutnat na domácím pečivu!
Co budete potřebovat:
- 500 g směsi Jizerka
- 9 g soli
- 1 sáček sušeného droždí
- 350 ml vody
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 hrsti dýňových semínek + na dohotovení
- 1 lžička kmínu
Postup:
- Jizerku si prosejeme do mísy, vmícháme sůl, droždí a postupně přiléváme vodu a olej. Nakonec vmícháme semínka a kmín. Směs důkladně promícháme a zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto přelijeme do chlebíčkové či jiné formy na pečení chleba.
- Posypeme zbylými semínky a pečeme při 190 °C cca 30 minut. Zda je chléb již propečený můžeme zkontrolovat pomocí špejle. Chléb necháme trochu zchladnout, vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí podáváme.
Chléb můžete podávat například s máslem a pažitkou, oblíbenou pomazánkou nebo třeba na sladko s džemem nebo některým z ořechových másel! Vyzkoušet můžete i bezlepkový chléb z bezlepkové mouky Schär Dunkel Rustico.