Bezlepkový chléb z Jizerky

Pokud máte rádi domácí pečivo, zkuste tento skvělý a jednoduchý chléb z Jizerky. Je bez kynutí a upečený ho budete mít opravdu během chviličky. Ideální, když nestíháte, ale chcete si pochutnat na domácím pečivu!

Co budete potřebovat: 

Postup:  

  1. Jizerku si prosejeme do mísy, vmícháme sůl, droždí a postupně přiléváme vodu a olej. Nakonec vmícháme semínka a kmín. Směs důkladně promícháme a zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto přelijeme do chlebíčkové či jiné formy na pečení chleba. 
  2. Posypeme zbylými semínky a pečeme při 190 °C cca 30 minut. Zda je chléb již propečený můžeme zkontrolovat pomocí špejle. Chléb necháme trochu zchladnout, vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí podáváme.

Chléb můžete podávat například s máslem a pažitkou, oblíbenou pomazánkou nebo třeba na sladko s džemem nebo některým z ořechových másel! Vyzkoušet můžete i bezlepkový chléb z bezlepkové mouky Schär Dunkel Rustico.

Popup
Celita akce

Užijte si speciální nabídku až - 10 % na celou značku Celita 😊. Akce platí jen do neděle 22. září!