compare_arrows0
32
Bezlepková směs na chléb s chia semínky
Bezlepková směs na chléb s chia semínky
  • favorite_border
  • compare_arrows

Bezlepková směs na chléb s chia semínky


star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
0 recenzí
55,00 Kč
chat
  • Hmotnost: 500g
  • Dostupnost: 32
  • account_balance_wallet1.38 bonusové body za nákup
remove_circle_outlineadd_circle_outline

Skvělá bezlepková směs na chléb s chia semínky. Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.


Základní suroviny:

  • 500g směsi (jedno balení)
  • 500 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 15 g čerstvého droždí


Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu promícháváno. Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne.

 

Postup pro pečení v běžné troubě:

Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.


Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.


Složení:

Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.



Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:
 1454 kJ/ 344 kcal
Tuky:
 3 g 
z toho nasycené mastné kyseliny:
 0,4 g
Sacharidy:
 67 g
z toho cukry:
 3,5 g
Vláknina:
9,5 g 
Bílkoviny:
 7,5 g  
Sůl:
 1,9 g


Pro tento výrobek nebyly nalezeny žádné recenze.

Podobné výrobky

more_vertBezlepková směs na chléb rustikální
57,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb rustikálníclose

Při zadělávání těsta je možné chléb vylepšit přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně a podobně). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně.Základní příprava:500g směs440 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdro..

more_vertBezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou
55,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninouclose

Chléb s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazní..

more_vertBezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou
57,00 Kč

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detail
Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninouclose

Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.Základní příprava:500g směs475 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domác..