Svěží citronová buchta bez lepku

Suroviny:

  • 180 g másla
  • 150 g kukuřičné mouky
  • 150 g curku
  • 1 lžíce citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku bez lepku
  • špetka soli

Suroviny na polevu:

  • 60 ml citronové šťávy
  • 80 g moučkového cukru


Postup:

  1. Do mísy dáme vejce, cukr, mléko a vanilkový cukr. Vše rozšleháme. Do směsi přidáme změklé máslo, prášek, špetku soli, citronovou kůru a vše znova rozšleháme. Během šlehání přidáváme kukuřičnou mouku.
  2. Plech nebo formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a nalijeme připravenou směs. Pečeme asi 30 munit.
  3. Jakmile je koláč hotový, uvaříme si citronovou polevu. V kastrolku ohřejeme citronovou šťávu společně s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Hotový koláč polejeme citronovou polevou a necháme vychladnout.