Bezlepkový perník

Suroviny:

  • 100 g ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 250 g směsi Mantler
  • 1 polévková lžíce pohankovývh klíčků
  • 100 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku ( nebo kypřící prášek do pečiva a perníkové koření)
  • 1 lžíce rumu


Postup:

  1. Ořechy nasekáme na hrubo, kandované ovoce nakrájíme na kousky.
  2. Z mléka, oleje, vajec, cukru, vanilkového cukru, rumu, mouky, pohankových klíčků a prášku do perníku vypracujeme těsto, nejlépe elektrickým hnětačem.
  3. Přidáme nasekané ořechy a kandované ovoce.
  4. Pečící nádobu vytřeme tukem a vysypeme např. kukuřičnou kaší.
  5. Těsto vlijeme do nádoby a pečeme 60 minut.