130 g mix slunečnicových, sezamových a dýňových semínek a mandlí
100 g ovesných bezlepkových vloček
100 g pohankových vloček
70 g medu
60 g oleje
10 g semínek lnu
10 g chia semínek
špetka soli
Postup:
Mandle i se slupkou pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme s
vločkami, solí, sezamem, slunečnicí a dýní. Nasypeme na plech vyložený
pečicím papírem a při 180 °C pár minut zapečeme (max. 10). Banán
nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme a smícháme s medem a
olejem.
Zapečenou směs přesypeme k banánu, přidáme ještě sušené ovoce a
semínka lnu a chia. Důkladně promícháme a přendáme opět na plech na již
použitý pečicí papír. Pomocí lžíce a vidličky vytvarujeme obdélník
vysoký po celé pološe maximálně 1 centimetr. Pěkně upěchujeme a urovnáme
okraje.
Dáme upéct do trouby vyhřáté na 160 °C na cca 20 minut – dozlatova.
Když upečená placka trošku zchladne, rozkrájíme ji krájecím kolečkem na
pizzu na obdélníčky velikosti müsli tyčinek. Necháme zcela zchladnout a
uschováme v dóze, aby nám nezvlhly.
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)