
Suroviny:
- 2 žloutky (1 do těsta a 1 na pomašlování)
-
citrónová kůra
-
vanilkový cukr
-
1/3 kostky másla
-
1 hrnek vlažného mléka
-
1/2 kostky droždí
-
2 lžíce cukru
-
špetka soli
- 3 hrnky bezlepkové mouky Jizerky
-
1 lžíce rumu
-
mák
Postup:
- Připravíme si kvásek.
- Do kvásku přidáme změklé máslo, mouku, citrónovou kůru, cukr, sůl, zbytek mléka, žloutek a rum.
- Těsto dobře promícháme a necháme 1 hodinu vykynout.
- Poté těsto rozdělíme na 12 bochánku a ručně vytáháme do tvaru trojúhelníku.
- Z delší strany trojúhelníku zabalíme loupáčky a necháme je ještě 15 minut vykynout (na plechu).
- Potřeme žloutkem a posypeme mákem.
- Loupáčky vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme do zlatova.
Zdroj obrázku: https://www.zivotsdietou.cz/
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)