Bezlepkové cookies

Suroviny:

  • 200 g bezlepkové mouky NOMIX
  • 120 g másla nebo Hery
  • 120 g cukru (polovinu můžeme nahradit hnědým cukrem)
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 vejce (asi 60 g)
  • 4 g kypřícího prášku


Postup:

Suroviny na základní recept můžeme libovolně přidávat a kombinovat.

  • Sušenky můžeme posypat hořkou čokoládou, kterou si rozdrtíme na menší kousky.
  • Vyzkoušet lze také sušená jablka pokrájená na malé kostky se skořicí.
  • Další možností je přidat do sušenek nejrůznější oříšky nebo trochu kakaa.
  • Pro fit variantu přidáme do sušenek 20 g pohankových vloček, které opražíme na suché pánvi, trochu pomeleme a smícháme třeba s čokoládou.

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci.
  2. Do směsi vmícháme NOMIX, promíchanou s práškem do pečiva a solí.
  3. Do těsta přidáme ostatní ingredience a necháme chvíli stát.
  4. Na pečící papír lžící vytváříme menší sušenky. Počítejme s tím, že se sušenky při pečení mírně roztečou.
  5. Pečeme při teplotě 180°C po dobu až 15 minut. Před vyndáním z trouby vyzkoušejte, zda už jsou hotové. Vychladlé je uložíme tak, aby nezvlhly.