Pohankovo-mrkvová bábovka

Suroviny:

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g bezlepkové mouky (Schär)
  • prášek do pečiva
  • 180 g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding
  • 2 vejce
  • 60 g oleje nebo 60 g másla
  • 0,75 dcl mléka
  • 100 g nastrouhané mrkve


Postup:

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny.
  2. Přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a všechny ostatní přísady.
  3. Lehce vše zamícháme ručním šlehačem a pak přidáme jemně natrouhanou mrkev.
  4. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 až 45 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je buchta upečená i uprostřed.
  6. Za horka vyklopíme z formy.
  7. Zdobíme polevou podle chuti.