Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.
Z uvařeného čiroku, nastrouhané brambory, cizrnové mouky
a lahůdkového droždí umícháme těsto, do kterého přidáme prolisovaný
česnek, majoránku, sůl a pepř.
Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a pomocí namočené
lžíce z těsta nabíráme kousky a formujeme z nich placičky. Smažíme
z obou stran dozlatova. Případně můžeme placičky rozložit na plech
vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a upéct v troubě. Ihned
podáváme, dokud jsou placičky křupavé.
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě
doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím
větší množství najednou a používám do více receptů.
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)