Pohankové karbanátky

Suroviny:

  • 200g pohanky lámanky
  • olej
  • 1 pórek
  • 100g hub
  • kmín
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • bylinková sůl

Postup:

  1. Do hrnce nasypeme 200 g pohanky lámanky, zalijeme ji 750 ml vody, přidáme lžíci oleje a krátce povaříme do odpaření tekutiny.
  2. Na dvou lžících oleje osmahneme 1 pokrájený pórek a 100 g hub, okořeníme kmínem a osolíme.
  3. Do uvařené pohanky vmícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku bylinkové soli, houby s pórkem a dvě lžíce Hrašky.
  4. Tvarujeme karbanátky a pečeme je v troubě vyhřáté na 230 stupňů na vymaštěném plechu asi 15 minut z každé strany.
  5. Podáváme s domácím chlebem a zeleninovým salátem.