Bezlepkový pivní chléb

Suroviny:


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Naspod trouby vložte hlubší plech s vodou, který bude sloužit jako vodní lázeň.
  3. Připravte si chlebovou formu („hřbet“) a vytřete ji olivovým olejem. Recept je dělán původně na menší pečící formu, než jsme zvyklí, ale já jsem použila rozměry, jako má běžná forma k dostání v ČR a výsledek byl výborný.
  4. Smíchejte všechny suché suroviny dohromady.
  5. Na závěr přidejte pivo a vytvořte těsto, které bude spíše lepivější než typicky chlebové.
  6. Pořádně promíchejte a přesuňte do vymazané chlebové formy.
  7. Těsto rozprostřete pomocí vařečky na celou plochu.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě s vodní lázní při 175 °C 10 minut, poté chléb vytáhněte a potřete olivovým olejem.
  9. Vraťte zpět do trouby na dalších 35 minut.
  10. Před vyjmutím z formy nechte chladit alespoň 15 minut.