Tmavé bezlepkové kváskové bagetky

300g kvásku (rozkvasit se 150g schär mix b a 150g vody+ kvásek z lednice) 

130g schär mix dunkel

56g pohankové mouky

56g teffové mouky

125 ml vody (lze přidat i 1/2 lžíce psyllia)

100g bílého jogurtu 

Namočená lněná semínka - zápara (2 lžíce semínek zalít horkou vodou,aby byly ponořené, osolit, nechat 12 hodin)

3 lžíce oleje

2 lžičky soli


POSTUP PŘÍPRAVY


Kásek nechat rozkvasit s moukou a vodou, 12 hodin. Po 12 hodinách odebrat 2 lžíce kvásku zpět do lednice.
Navážit mouky, přidat sůl.
Smíchat vodu a jogurt, semínka, mouky a kvásek, zpracovat těsto.
Nechat cca 2 - 3 hodiny kynout, zpracovat do tvaru bagetek, nechat keště kynout na pečícím papíře asi 30 - 45 minut, dokud se nerozpálí trouba. Postříkat vodou a posypat semínky. Péct na 250°C se zaparenim, pak stáhnout na 200-220 °C dle trouby a péct ještě cca 15 minut.