Pohanková pizza s kukuřicí

Suroviny:

300 g pohanky

sůl

1 červená paprika

3 rajčata

1/2 cibule nebo jarní cibulka

1 stroužek česneku

olej

hrst kukuřice

provensálské koření

pepř

200 g čedaru

100 g mozzarelly

Postup:

Propláchnutou pohanku vložíme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme poklicí a necháme změknout. Papriku rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a pokrájíme na kostičky.

Rajčata nakrojíme navrchu do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Pak je rozpůlíme, vykrojíme pevný střed a nadobro nasekáme.

Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, orestujeme na něm cibuli, česnek, přidáme papriku a společně orestujeme. Když paprika změkne, přidáme i rajčata, směs dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením. Vmícháme kukuřici, sejmeme z plamene a zakryjeme poklicí. Oba sýry nastrouháme a promícháme.

Troubu předehřeme na 200 st., plech vyložíme pečícím papírem. Změklou pohanku slijeme, tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka, osolíme. Na pečícím papír rozetřeme z těsta dvě kola, vrstva těsta by měla mít alespoň 5 mm. Neozdobené korpusy předpečeme asi 7 a6 8 minut, pak je ozdobíme připravenou směsí, posypeme sýrem a pečeme dalších 8 minut.