Jáhelná musaka

 

Ingredience

- 500g mletého masa (nejlépe směs vepřového a hovězího) 
- větší cuketa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku

- lilek
- koření, olej, sůl

 

Postup

Lilek rozkrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit, pak opečeme na oleji. Uvaříme jáhly a pohanku, mMaso dobře opečeme na cibulce, okořeníme a vmícháme utřený česnek. Opečeme osolené plátky cukety, případně i lilek a do vymazaného a vysypaného pekáče ( kukuřičná či pohanková krupice) vložíme vrstvu jáhel, na ni maso smíchané s pohankou, pak opečenou cuketu, zase jáhly a nahoru dáme opečený lilek. Můžeme-li sýr, tak posypeme sýrem a zapečeme v troubě na zhruba 20 minut.