Bezlepkový chleba z domácí pekárny

Ingredience:

350 g mouky Schär Bread-Mix B

50 g pohankové mouky

50 g aramantové mouky

1 lžíce jablečného octa (lze vynechat)

2 lžíce řepkového oleje

1 kávová lžička cukru

2 kávové lžičky soli

400 ml vlažné vody

cca 1 vrchovatá lžíce slunečnicových semínek

cca 1 vrchovatá lžíce sezamových semínek

1/3 balení klasických kvasnic

 

Pracovní postup:

Do pečící mísy nalijeme vodu, do které rozdrobíme přesně 1/3 balení klasických kvasnic. Počkáme pár minut, než kvasnice začnou pracovat (optimálně tak 5 min, delší doba by mohla způsobit přílišné nakynutí směsi). Následně přidáme ocet, olej a vzniklou tekutinu lehce promícháme.

Schär Bread-Mix B

Do vedlejší nádoby (třeba mísy) připravíme směs zbývajících surovin (mouky, cukr, sůl, semínka) a opatrně promícháme. Nyní již nic nebrání nasypat vzniklou směs do pečící mísy, kterou pak vložíme do pekárny a zapneme bezlepkový program.