Bezlepkové pivní křupavé rohlíky

Ingredience:

3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)

1 vejce

2 lžíce vlažného mléka

1 lžička soli

1 hrnek bezlepkového piva Celia

3/4 kostky droždí

špetka cukru

velký panák oleje

kmín a hrubá sůl na posypání

Pracovní postup:

Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia. Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva. Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme. Těsto necháme ještě 40 minut nakynout.Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout.

Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.

Rohlíky jsou křupavé a chuťově velmi dobré.