Velinoční mazanec RUMINI

Těsto: 110g cukr krupice, 3ks žloutek, droždí 500g bezlepková směs RUMINI Universal, 110g máslo/Hera, 1ks vanilkový cukr špetka soli, 250ml mléko ( lze nahradit vodou).

Podle chuti rozinky a mandle.

Postup přípravy:

Nejprve si z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Promícháme žlouky, cukr a rozpuštěné máslo (nesmí být horké). Ke směsi ze žloutků přimícháme mouku, kvásek a vanilkový cukr. Mícháme dokud se nám nezačnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky. Znovu zpracujeme. Těsto necháme vykynout na teplém místě, dokud se objem nezdvojnásobí. Poté těsto zpracujeme v bochánek a uděláme do středu kříž. Necháme znovy kynout, ale už na plechu s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Mazanec pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut a potom stáhneme teplotu na 120°C a pečeme dalších 25 minut.