Pohankovo-mrkvová bábovka

Ingredience:

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g bezlepkové mouky (Schär)
  • prášek do pečiva
  • 180 g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding
  • 2 vejce
  • 60 g oleje nebo 60 g másla
  • 0,75 dcl mléka
  • 100 g nastrouhané mrkve

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a všechny ostatní přísady. Lehce vše zamícháme ručním šlehačem a pak přidáme jemně natrouhanou mrkev. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 až 45 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je buchta upečená i uprostřed. Za horka vyklopíme z formy. Zdobíme polevou podle chuti.