Pohankové palačinky na slano i na sladko

Suroviny:

500 ml mléka

1 lžíce třtinového cukru

špetka soli

3 lžíce rozpuštěného másla

170 g pohankové mouky

3 vejce

 Náplň slaná:

200 g bílý jogurt

200 g čerstvého špenátu

1 stroužek česneku

sůl

 

Náplň sladká:

200 g bílý jogurt

200 g ovoce

1 lžícce medu

 

Postup:

Všechny suroviny na těsto prošlehejte metličkou dohladka. Nechte chladit v lednici nejlépe přes noc. Pak zkontrolujte konzistenci – těsto by mělo pomalu odkapávat z vařečky, pokud ne, přidejte trochu mléka. Ingredience na náplň promixujte dohladka. Pánev rozehřejte, vytřete trochou másla, vlijte vždy naběračkou těsto, rozetřete dotenka a z obou stran opečte dozlatova. Každou palačinku potřete 2 lžícemi náplně.