Perník

Ingredience:

100 g ořechů

100 g kandovaného ovoce

250 g směsi Mantler

1 polévková lžíce pohankovývh klíčků

100 g cukru

150 ml mléka

100 ml oleje

2 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do perníku ( nebo kypřící prášek do pečiva a perníkové koření)

1 lžíce rumu

Pracovní postup:

Ořechy nasekáme na hrubo, kandované ovoce nakrájíme na kousky. Z mléka, oleje, vajec, cukru, vanilkového cukru, rumu, mouky, pohankových klíčků a prášku do perníku vypracujeme těsto, nejlépe elektrickým hnětačem. Nakonec přidáme nasekané ořechy a kandované ovoce. Pečící nádobu vytřeme tukem a vysypeme např. kukuřičnou kaší. Těsto vlijeme do nádoby. Doba pečení 60 minut.