Mramorová bábovka z rýžové mouky

Suroviny:

200 g cukru

400 g rýžové mouky

150 ml mléka

1 vanilk. cukr

1 prášek do pečiva

150 ml oleje

1 lžíce rumu

3 vejce

1 lžíce kakaa

sůl

na ozdobu čokoládová poleva

tuk

pohanová krupice

Postup:

Smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V míse ušleháme cukr s vejci do pěny, přišleháme postupně olej. Vsypeme mouku s práškem a přilejeme mléko s rumem. Ušleháme do hladka. Dvě třetiny těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané pohankovou krupicí. Do zbytku těsta rozmícháme kakao, přilejeme do formy a protáhneme vařečkou nebo stěrkou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 ºC asi 45 až 50 minut. Můžeme jí polít čokoládovou polevou.