Jahelné pusinky

Potřebujete:

210 g jahelné mouky hladké

30 g sojové mouky plnotučné

2x vanilkový pudinkový prášek bez lepku

120 g cukru krupice

100 g másla

1 vejce 

lžička prášku do pečiva

citronová kůra

1 lžíce citronové šťávy

několik lžic vody

30 g jahelných nebo rýžových pukanců

Na zdobení: mandle, ořechy, proslazené ovoce

 

Postup:

Máslo utřete s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Přidejte mouky smíchané s práškem do pečiva a s několika lžícemi vody vymíchejte kašovité těsto. Nakonec přidejte pukance, rýžové rozdrťte na drobnější kousky.

Těstem naplňte sáček se zdobičkou s větším otvorem a na plech pokrytý papírem na pečení stříkejte hromádky těsta. Ozdobte podle chuti.

Pečte nejprve v horké troubě ( 200 st).Jak začnou okraje pusinek žloutnout, snižet teplotu na 160 st a cukroví dopečte.