Bezlepkové palačinky bez obilných mouk

Ingradience:

    • Pracovní postup

      Dnes si připravíme docela netradiční palačinky, do kterých přijdou samé velmi zdravé mouky. Mouka z hroznových jadérek je plná antioxidantů a pomůže tak předcházet vzniku rakoviny či srdečních nemocí. Bránit by se jí neměli ani alergici, jelikož kladně působí při projevech alergie. Když doplníte stejně zdravou moukou z ostropestřce a dýně, máte palačinky nejen bez lepku, ale také bez veškerých cereálií.

      Smícháme si připravené mléko s vejci, medem a kokosovým olejem a přisypeme smíchané suché ingredience. Necháme cca 10 minut odstát (můžeme občas promíchat) a poté nabíráme na jednu palačinku cca ¼ hrnečku těsta. Ideální je kroužit pánví už při vlívání těsta, aby se hmota krásně rozprostřela. Jakmile se začnou okraje odlepovat, opatrně podebereme a otočíme. Smažíme i z druhé strany 2–3 minutky. Palačinky klademe na talíř a ihned je přiklopíme druhým talířem, ve vlhku a teple krásně „změknou“ a jsou pružné, dá se s nimi pak zacházet jako s tradičními „crepes“. Naplňte oblíbenou náplní a podávejte.

      Poznámka

      Nejvíce se mi osvědčila jako náplň domácí bezová marmeláda či slaná verze s vařenou červenou čočkou s koriandrem a kudrnkou.