Bezlepkové Müsli tyčinky

Suroviny:

200 g zralého banánu
170 g mix rozinek a brusinek
130 g mix slunečnicových, sezamových a dýňových semínek a mandlí
100 g ovesných bezlepkových vloček
100 g pohankových vloček
70 g medu
60 g oleje
10 g semínek lnu
10 g chia semínek
špetka soli

Postup:

Mandle i se slupkou pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme s vločkami, solí, sezamem, slunečnicí a dýní. Nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pár minut zapečeme (max. 10). Banán nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme a smícháme s medem a olejem.

Zapečenou směs přesypeme k banánu, přidáme ještě sušené ovoce a semínka lnu a chia. Důkladně promícháme a přendáme opět na plech na již použitý pečicí papír. Pomocí lžíce a vidličky vytvarujeme obdélník vysoký po celé pološe maximálně 1 centimetr. Pěkně upěchujeme a urovnáme okraje.

Dáme upéct do trouby vyhřáté na 160 °C na cca 20 minut – dozlatova. Když upečená placka trošku zchladne, rozkrájíme ji krájecím kolečkem na pizzu na obdélníčky velikosti müsli tyčinek. Necháme zcela zchladnout a uschováme v dóze, aby nám nezvlhly.