Bezlepkové loupáčky

Ingredience:

2 žloutky (1 do těsta a 1 na pomašlování)

citrónová kůra

vanilkový cukr

1/3 kostky másla

1 hrnek vlažného mléka

1/2 kostky droždí

2 lžíce cukru

špetka soli

3 hrnky bezlepkové mouky Jizerky

1 lžíce rumu

mák

 

Pracovní postup:

Připravíme si kvásek. Do kvásku přidáme změklé máslo, mouku, citrónovou kůru, cukr, sůl, zbytek mléka, žloutek a rum. Těsto dobře promícháme a necháme 1 hodinu vykynout. Poté těsto rozdělíme na 12 bochánku a ručně vytáháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelníku zabalíme loupáčky a necháme je ještě 15 minut vykynout (na plechu). Potřeme žloutkem a posypeme mákem.

Loupáčky vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme do zlatova.