Nominal Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou 500g

Kód: NO140038
Tip
1 hodnocení
Značka: Nominal
68 Kč –13 %
5328 bezlepkova smes na chleb se lnenou vlakninou 500g
68 Kč –13 % 59 Kč / ks
Skladem (27 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

 

Základní příprava

  • 500g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí

 Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

  1. Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej.
  2. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb.
  3. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA).
  4. U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení.
  5. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu.
  6. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

 Postup pro pečení v běžné troubě:

  1. Vymíchejte těsto dle návodu.
  2. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.
  3. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy.
  4. Forma by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí.
  5. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
  6. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy.
  7. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral.
  8. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min.
  9. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
  10. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Dalamánky:

  1. Z připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g válečky a uložte na plech.
  2. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte.
  3. Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli.
  4. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Kostky:

  1. Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm).
  2. Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout.
  3. Pečte při 200°C asi 20-25 min.
  4. Lze je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.

 Složení:

  • Deproteinovaný pšeničný škrob
  • Jáhlová mouka
  • Lupinová mouka
  • Bramborové vločky
  • Lněná vláknina
  • Cukr
  • Sůl
  • Zahušťovadlo guma guar
  • Chlebové koření
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:  1375 kJ/329 kcal
Tuky:  1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:  0,3 g
Sacharidy:  70 g
z toho cukry:  3,7 g
Vláknina:  8,2 g
Bílkoviny:  6,8 g  
Sůl:  0,8 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: